Zoeken
Project moestuinen en natuurspeelplek -PIT

Kinderen, ouders en team van De Bussel zijn bezig gewees aan een bijzonder project, het terugbrengen van moestuinen bij De Bussel en het realiseren van een natuurspeelplaats!

In het  schooljaar 2014-2015 hebben de kinderen, ouders en teamleden hun dromen voor ons plein uitgesproken. In het schooljaar 2015-2016  is er een ontwerpwedstrijd voor en door de kinderen georganiseerd en heeft een jury (bestaande uit: medewerker van SKH,  hovenier, ouder, leerkracht, leerling, medewerker van netwerk Hoorn) 10 ontwerpen uitgekozen. Deze ontwerpen staan voor de wensen van alle kinderen. De wensen omvatten:


- moestuinen
- klimmen en klauteren
- schommelen
- verstoppen
- leren over de natuur
- huttenbouw


De hoveniers - De Twee Heren - zijn medio oktober 2016 gestart met het realiseren van de eerste fase. Binnen ons project werken we samen met leerlingen van het Clusius College en de praktijkschool Hoorn. 

Op 12 oktober 2016 hield De Bussel een Benefgietdag. Onze kinderen organiseerden Benefietoptredens en een kinder ondernemersmarkt. We verdienden met deze Benefietdag geld om de tweede fase te kunnen uitvoeren.

'Vriend' van De Bussel worden?  Voor een jaarlijkse bijdrage van minimaal 5 euro kunt u al  'vriend' van De Bussel worden. Heeft u een bedrijf? Neemt u contact op m.b.t. de mogelijkheden! 


Klik op de onderstaand links om meer te lezen over Project Pit en de Benefietavond op woensdag 12-10-2016:

Word 'Vriend van De Bussel'    Flyer Benefietavond   Ontwerp schoolplein

Heeft u ideeen? Laat het ons weten!